Congres Goed gebruik Hulpmiddelenzorg op 12 december 2019: Nefemed neemt podium


Op 12 december aanstaande organiseren de Patiëntenfederatie Nederland, ZonMw, het Ministerie van VWS en Vilans het Congres Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Het thema van deze dag is: ‘Hulpmiddelenzorg van theorie naar praktijk’. De voortgang rondom het Generieke Kwaliteitskader Hulpmiddelenzorg en de ontwikkelende kwaliteitsstandaarden worden besproken evenals het ZonMw-programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg.

Caroline Emmen en Regina Caron verzorgen namens Nefemed op deze dag een van de break-out-sessies. Tijdens de interactieve sessie Innovatie door fabrikanten: geen zorgen voor morgen? worden de deelnemers meenemen in de route die een fabrikant moet nemen om een nieuwe innovatief product op de markt te krijgen en in het vergoede pakket. Waar moet een fabrikant allemaal aan denken, wat moet hij daarvoor regelen en welke hobbels dient hij te nemen voordat een product beschikbaar is voor de patiënt?

We hopen met deze sessie voor een eyeopener te zorgen bij de andere stakeholders in de platformen. Het op de markt brengen van nieuwe innovatieve producten is niet altijd eenvoudig. Dit kan gevolgen hebben voor de (toekomstige) gebruiker van het hulpmiddel.

Terug naar het overzicht