Inspirerende discussies tijdens Nefemed Innovatie Lab 20 november jl.


Inspirerende discussies tijdens Nefemed Innovatie Lab. Op 20 november organiseerde Nefemed voor leden en stakeholders een Innovatielab over de vraag 'de weg naar innovaties in de zorg is geplaveid met ....?".


De aftrap van deze bijeenkomst werd gegeven door een 4-tal experts aan wie gevraagd was te pitchen op "Als ik Nefemed was, dan zou ik......". Rianne Fijten (sr. Scientist bij Maastro Clinic), Suzanne Leijendekkers (directeur innovatie en projecten bij St. Philadelphia zorg), Rob Basjes (directeur Abena Nederland) en Philip Idenburg (partner BeBright) verwoordden hun antwoord op deze vraag. Daarbij werd o.a. genoemd "het inzetten op goede samenwerking", "het belang van het toepassing van kunstmatige intelligentie en het gebruik van apps", "dat innovatie nooit af is", "wie gaat er over de kosten van de innovatie?', "het belang van meedenken over de juiste zorg op de juiste plek' en dat er 'eerder sprake is van transformatie dan innovatie".


De pitches leidden tot een boeiend debat met de aanwezigen die - onder de bezielende leiding van Stefan Wijers- gevraagd waren naar hun brandende vragen over het onderwerp. Ter ondersteuning van de discussie was Andre Elands aanwezig met een presentatie over de innovatie van de eNose. Hij deelde zijn ervaringen en obstakels op de weg naar de eNose innovatie met de aanwezigen. André liet duidelijk weten dat hij Nederland wel een innovatieland vindt.

Terug naar het overzicht