Nefemed gelukkig met uitkomsten IGJ onderzoek naar dienstverleningsovereenkomsten


De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft tussen januari 2018 en 31 maart 2019 onderzoek gedaan naar dienstverleningsovereenkomsten. Daartoe zijn van vijftien leveranciers van medische hulpmiddelen de dienstverleningsovereenkomsten met zorgprofessionals onderzocht.

In totaal zijn ongeveer 50 overeenkomsten bekeken. De uitkomsten van dat onderzoek zijn vastgelegd in rapporten, die inmiddels op de website van IGJ zijn gepubliceerd. In bijgevoegde factsheet van de IGJ (klik hier) zijn de belangrijkste uitkomsten weergeven. De IGJ is overwegend positief, in alle gevallen was er een dienstverleningsovereenkomst aanwezig.

Belangrijkste punt van kritiek is dat bepaalde onderdelen, zoals het uurtarief, onkosten, de omvang/duur en het te bereiken resultaat of doel van de dienst, vaak onvoldoende duidelijk waren beschreven. Er zijn nog geen boetes opgelegd, wel stimuleringsmaatregelen.

Nefemed is gelukkig met de constatering uit het onderzoek dat in alle gevallen dienstverleningsovereenkomsten aanwezig waren. Daarnaast zal Nefemed de leden (blijven) informeren over de gewenste detaillering in de overeenkomsten.

Terug naar het overzicht