Nefemed informeert NVZ, NFU en NEVU over voorbereidingen op (no-deal) Brexit


In een brief aan de voorzitters van de NVZ (ziekenhuizen), NFU (academische centra) en NEVUI (inkoop) heeft Nefemed uit een gezet dat de aangesloten lid-bedrijven zich actief (blijven) voorbereiden op een mogelijke aanstaande no-deal Brexit per 31 oktober a.s. Dit naar aanleiding van vragen van ziekenhuizen en instellingen aan individuele medische hulpmiddelen fabrikanten over hun voorbereiding op een Brexit.

Doel is uiteraard ervoor te zorgen dat ziekenhuizen en zorginstellingen voor de door hun geleverde zorg en patiƫnten gebruik kunnen blijven maken van medische hulpmiddelen geleverd door Nefefmed-leden.

Actie is ondernomen op het overzetten van CE-certificaten die zijn afgegeven door een Notified Body uit het VK en/of het aanleggen van voorraden buiten het VK en/of het herzien van transport- en distributieroutes. Nefemed heeft er bij de organisaties op aangedrongen om direct met elkaar in overleg te treden mochten er situaties ontstaan waarin er zorgen zijn over het gebruik kunnen blijven maken van medische hulpmiddelen.

Terug naar het overzicht