Wereld Stomadag

Wereld Stomadag

Op 6 oktober 2018 is het Wereld Stomadag. Het thema van deze dag is ‘Speaking out, changes lives'. Met andere woorden: verander je leven door erover te praten. Er is nog veel onbekendheid over het leven met een stoma. Door ervaringen te delen wil de Stomavereniging een stem geven aan alle stomadragers en het taboe doorbreken.

De Stomavereniging deelt op Wereld Stomadag verhalen die mensen met een stoma of pouch zelf hebben ingestuurd met #WOD2018. Alle ingezonden verhalen komen uiteindelijk op de website van de Stomavereniging terecht.

In Nederland leven circa 38.000 mensen met een stoma. Er worden elk jaar ongeveer 7.000 nieuwe stoma’s aangelegd. Een stoma kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld darm- of blaaskanker of van chronische darmziektes zoals de ziekte van Crohn. Dankzij hun stoma zijn zij nog in leven of hebben zij niet langer last van vreselijke pijnen.

De leden van Nefemed vinden dat patiënten de beschikking moet hebben om maatwerkoplossing te krijgen als het gaat om stomahulpmiddelen en laagdrempelig gebruik moet kunnen maken van deskundige behandelaar als het gaat om stomazorg.

Meer informatie: info@nefemed.nl

Terug naar het overzicht