HTA-ledenbijeenkomst: Betekenis economisch onderzoek voor medische industrie: perspectief, noodzaak en risico

Economische analyses in de zorg zijn een feit van de toekomst. De werkgroep Health Technology Assessment (HTA) van Nefemed (onze denktank voor multidisciplinair onderzoek waarbij verschillende aspecten bij een introductie van een nieuwe interventie worden geëvalueerd) loopt voorop in thema's die op ons af komen. De ervaringslessen rondom de richtlijnen voor de farmaceutische industrie zijn relevant, al is het meeste bij MedTech compleet verschillend. Goed willen kunnen anticiperen op wat er anders moet en kan bij MedTech is één van de redenen waarom de werkgroep op dit onderwerp is gedoken. Overleg met het Zorginstituut Nederland (ZIN) is al van start.

Twee sessies staan nu op onze planning: eerst sparren en doorpraten met leden binnen onze vereniging en daarna een zgn. rondetafel met externe stakeholders om het debat breed aan te gaan over (economische) waarde van een innovatie en hoe meetbaarheid en effectieve zorg bij en in elkaar passen.

Wij verwelkomen u graag voor de eerste sessie op 9 mei a.s. om 15.00 uur bij het Van der Valk Hotel te Houten.

Aanmelden kan d.m.v. een e-mail naar info@nefemed.nl, of via de persoonlijke uitnodiging die u spoedig van ons ontvangt.

Terug naar het overzicht