Stomamateriaal

Stomazorg is maatwerk!

Als urine of ontlasting niet meer op de normale manier het lichaam kan verlaten krijgt iemand een stoma. Vaak is dit het gevolg van aangeboren afwijkingen, blaas- of darmkanker of van chronische ontstekingen van de darm. Via een operatie wordt een nieuwe uitgang aangelegd, de stoma. Met een stoma heb je geen controle over het moment waarop de urine of ontlasting de buik verlaat. Daarom moet er altijd een opvangzakje aangebracht worden om dit op te vangen.

Maar de ene stoma is de andere niet, en iedere stomadrager is anders! Binnen de keten moeten we er samen voor zorgen dat stomadragers nu en in de toekomst de stomazorg en stomamaterialen krijgen die bij hun persoonlijke situatie passen. De stomamaterialen van nu bieden voor iedere stomadrager in iedere situatie een oplossing.

En dat is belangrijk, want zonder maatwerk en zonder die innovatieve materialen kunnen stomadragers niet het leven leiden dat ze graag zouden willen. Stomadragers moeten kunnen vertrouwen op hun materiaal. Op deze manier draagt het stomamateriaal bij aan de maatschappelijke participatie van de stomadrager.

Wist u dat?

Cluster

Stomamaterialen

Het Nefemed cluster stomamaterialen vertegenwoordigt meer dan 90 procent van de fabrikanten en importeurs van de Nederlandse stomamarkt. De gezamenlijke inspanningen van het cluster dragen bij aan de bewustwording van de maatschappelijke relevantie van stomamaterialen als medisch hulpmiddel, bevordering van kwaliteit en continuïteit van zorg, de verbetering van de kwaliteit van leven en de maatschappelijke participatie van de stomagebruiker. De leden van het cluster streven ernaar een volwaardige gesprekspartner te zijn voor de relevante partijen in de markt