Save the date: CCMO webinar op 16 februari 2022

De commissie M&R organiseert voor de leden van Nefemed een volgend webinar met het CCMO. Deze organisatie is, zoals u ongetwijfeld weet, sinds 1 oktober 2020 de bevoegde instantie van de overheid voor klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen. Twee jaar geleden hadden we al een algemeen webinar. Nu kunnen we kijken naar de eerste periode onder de MDR.

- Doel is allereerst het (hernieuwd) kennismaken met de organisatie. Hoe staat het CCMO in de nieuwe rol? Er is gelegenheid tot een toelichting van het CCMO op procedures en werkwijzen en we hebben gevraagd welke verwachtingen er van hun zijde zijn voor de industrie?

- Anderzijds focus op het “technisch luik” door middel van een toelichting op van wetgevend kader voor klinisch onderzoek (bijvoorbeeld wat zijn de grootste veranderingen sinds introductie van EU MDR op 26 Mei 2021) maar ook “good practices” mbt voorbereiden en indienen van een standaard onderzoek dossier bij CCMO. Welke veranderingen zijn er in het vooruitzicht? (bijvoorbeeld de impact van Eudamed (Europese database) op nationale werkwijze.

- En uiteraard een Q&A-sessie, waarvoor we de leden vragen om eventuele specifieke onderwerpen of vragen aan te leveren. (Die mogelijk al in dit webinar of – indien dat beter past – in aan aparte sessie worden besproken.)

Leden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@nefemed.nl.info@nefemed.nl

Terug naar het overzicht